Fakturafrågor

Betalningssätt

Hos oss kan man betala via vanlig pappersfaktura, E-faktura eller med Autogiro. Pappersfakturan får du automatiskt om du inte aktivt valt att ansöka om Autogiro eller E-faktura. Inget av betalningssätten kostar något extra. Vi tar inte ut någon faktureringsavgift.

Autogiro

Med autogiro betalas dina fakturor automatiskt i tid. Du riskerar ingen dröjsmåls­ränta eller andra förseningsavgifter. Fakturabeloppet överförs automatiskt från ditt bankkonto till betalningsmottagaren på förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att beloppet finns tillgängligt på kontot bankdagen före.

Fakturan skickas till dig som vanligt i god tid innan förfallodagen, så att du har möjlighet att granska den och ta del av aktuellt fakturabelopp.


SÅ HÄR GÖR DU

Du ansöker enklast om autogiro i din internetbank (sök upp Borås Elnät som betalningsmottagare). Då säkerställer du själv att betalningen sker från rätt konto. Där kan du även välja e-faktura – Ett miljövänligt alternativ.

För dig som inte använder internetbanken hänvisar vi till vår Autogiroblankett som kan hämtas här för utskrift.

(Tänk på att internetbanksinnehavaren och fakturamottagaren måste vara samma person).

 

 

E-Faktura

e faktura logo

Betalar du idag vår pappersfaktura i din Internetbank? Det finns ett bättre alternativ. Använd e-faktura! Du får den direkt till internetbanken, utan omvägen via posten. Allt för en enklare, snabbare och säkrare betalning!

Gå in på din internetbank och ansök idag!

E-faktura kostar inget extra och fakturaspecifikationen finns med som vanligt. Samtliga uppgifter, såsom krångliga OCR-nummer, förfallodatum, vårt bankgironummer och belopp, är redan ifyllda och kan inte bli fel. Det enda du behöver göra är att godkänna med ett klick, så ser banken till att den blir betald i tid.

Fördelar med e-faktura:

- Du behöver aldrig oroa dig för att fakturan kommer bort på posten eller att du ska slå in fel belopp eller OCR-nummer.
- Du kan ha koll på dina fakturor var du än befinner dig. Allt du behöver är en dator med uppkoppling och din internetbank.
- Du kan spara fakturorna i din dator.
- Du värnar om miljön - inga onödiga utskrifter eller långa transporter.
- Du får e-fakturan ett par dagar tidigare i månaden än pappersfakturan.

E-faktura + Autogiro = Dubbelt så smart!

Kombinera e-faktura med autogiro, så dras beloppet automatiskt från ditt konto på förfallodagen.

Anmäl dig enkelt i din internetbank

Sök upp Borås Elhandel som betalningsmottagare. Har du fler än en anläggning hos Borås Elhandel eller andra abonnemang med Borås Elnät som betalningsmottagare, får du e-faktura på samtliga. Betalningen ska gå till detta bankgironummer:

Bankgiro: 5061-0229

Fakturaavgift?

Vi tar inte ut någon fakturaavgift på något av våra betalningssätt. Du kan välja att betala via vanlig pappersfaktura, Autogiro eller E-faktura.

Hur ofta kommer fakturan?

Generellt fakturerar vi alla kunder med en årsförbrukning under 8000 kWh varannan månad och de större förbrukarna varje månad. Men man kan som kund själv välja om man vill ha faktura varje eller varannan månad. Hör av er till oss så hjälper vi er.

När kommer fakturan?

Fakturan når dig som kund mellan den 15-20 varje månad. Generellt fakturerar vi i efterskott för månaden som gått och när vi fått in de avlästa mätarställningarna från din nätägare. Du betalar alltså alltid bara för den mängd elenergi du redan förbrukat.

I vissa enstaka fall kan det ske en preliminär debitering på en uppskattad förbrukning. Detta gör vi om vi inte fått någon mätarställning från nätägaren och för att du inte ska hamna efter med dina betalningar. Så snart den aktuella mätarställningen kommit in justeras givetvis nästkommande faktura baserat på de uppgifter som vi fått in.

OCR nummer?

Ditt OCR-nummer är det samma som ditt fakturanummer.

 

Kontakta oss

Kundservice
033-20 67 25

Växel
033-20 67 00

Öppettider  
Måndag - Torsdag 09.00-16.00
Fredag 09.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00

solceller puff

Borås Elhandel satsar på solenergi

Borås Elhandel erbjuder världsledande solceller där både installation och kringutrustning ingår. Du som bor i villa kan dessutom få en skattereduktion som gör det ännu mera fördelaktigt att använda förnybar energi från solen.
Läs mer...


boras elhandel kundtjanst 2017

Prisbelönt kundservice

Vår kundservice är stolt över att vara flerfaldiga vinnare av förstapriset i SM Telefoni och kundservice. Priset ser vi som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb.
Läs mer...Kontakt

Tel: 033-20 67 25
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vår besöksadress
Västerlånggatan 6, Borås