Miljö

Öppettider midsommarveckan

Torsdag 22 juni stänger vi kl 15:00

Midsommarafton: STÄNGT

Öppet som vanligt igen måndag den 26 juni

Trevlig Midsommar /Borås Elhandel

banner miljo2

Som elhandelsbolag ligger det oss varmt om hjärtat att värna om vår miljö. Vi bor i ett nordligt land med stundtals riktigt kalla temperaturer och vi har stort behov av att kunna värma våra bostäder och hus. Det går åt mycket energi för detta, och vi har alla ett ansvar för att använda energin på rätt sätt.

I vårt dagliga arbete ger vi råd och tips på hur du som kund kan spara på el för att få ner både kostnad och förbrukning. Vi erbjuder också miljöavtal för dem som vill ta ytterligare ett steg i sitt eget individuella miljöengagemang.

 

LÄS MER OM - BRA MILJÖVAL

miljo 2

Som konsument av el kan du bestämma hur elen du köper ska produceras. Med el märkt med Bra Miljöval får du alltid el från förnybara energikällor – sol, vind, vatten och biobränsle. Kärnkraft räknas inte som förnybar. Bra Miljöval el från Naturskyddsföreningen ställer riktigt tuffa krav på hur elen ska produceras.

Stopp för mer vattenkraft
El från vattenkraftverk som är byggda före 1996 kan märkas med Bra Miljöval. Gammal vattenkraft får vi leva med, men utbyggnad av nya vattendrag tillåts inte. Skälet är att dammar och tunnlar torrlägger älvfåran vilket leder till att växt- och djurarter dör ut. Kraftverk där el märkt med Bra Miljöval produceras måste alltid släppa fram en viss mängd vatten. Företag som säljer el märkt med Bra Miljöval från vattenkraft sätter också pengar i en fond som används för att minska skadorna i naturen. Fonden kan till exempel användas för att restaurera vattendrag och skapa vandringsvägar för lax och öring.

LÄS MER OM - MILJÖEL VATTENKRAFT

vattenkraft 2

EPD-El / Miljödeklarerad el från vattenkraft   (Environmental Product Declaration)

EPD-El är förnyelsebar vattenproducerad el från nordiska anläggningar. EPD innebär att elleveransen har en certifierad miljövarudeklaration, d.v.s. en kvalitetssäkrad och jämförbar information om produktens miljöpåverkan. EPD möjliggör också jämförelser i ett livscykelperspektiv från ”ax till limpa”, d.v.s: Byggande -> Bränsleproduktion -> Drift och underhåll (inklusive normala driftstörningar) -> Reinvesteringar -> Rivning.

EPD är ett systematiskt verktyg och garanterar

- kvalitetssäkrade siffror för utsläpp, resursförbrukning, påverkan på biologisk mångfald med mera.

- uppgifter som är adderbara för företag som ska certifiera egen miljövarudeklaration.

LÄS MER OM - MILJÖEL SOLKRAFT

banner solceller sm

Häng med på solresan!

Installera solceller och spara pengar och miljö.

Att installera solceller är ett utmärkt sätt för dig som vill kunna spara både pengar och miljö. Borås Elhandel erbjuder världsledande solceller där både installation och kringutrustning ingår. Systemet är tyst, tar inte stor plats, kräver minimalt med underhåll och har lång livslängd. Du som bor i villa kan dessutom få en skattereduktion som gör det ännu mer fördelaktigt att använda förnybar energi från solen.

OM SOLEN

Solen är en förnyelsebar energikälla, dvs den förnyar sig hela tiden och kommer inte att ta slut inom en överskådlig framtid. Solen kan på olika sätt användas till ljus, värme eller el. Medelvärdet för den årliga solinstrålningen i Sverige är 800-1000 kWh/kvm, beroende på breddgrad och lokalt klimat. Ett vanligt villatak i Sverige tar därför emot cirka fem gånger mer solinstrålning än husets totala energianvändning på ett helt år och jorden tar varje timme emot lika mycket solenergi som vi människor gör av med på ett helt år!

Läs mer om solceller här!

033-20 67 25

Måndag - Torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.rund facebookYoutube

solceller puff

Borås Elhandel satsar på solenergi

Borås Elhandel erbjuder världsledande solceller där både installation och kringutrustning ingår. Du som bor i villa kan dessutom få en skattereduktion som gör det ännu mera fördelaktigt att använda förnybar energi från solen.
Läs mer...


kundtjanst puff2

Prisbelönt kundservice

Vår kundservice är stolt över att vara flerfaldiga vinnare av förstapriset i SM Telefoni och kundservice. Priset ser vi som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb.
Läs mer...Kontakt

Tel: 033-20 67 25
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vår besöksadress
Västerlånggatan 6, Borås