Skip to main content

Allt om fakturan

Hos oss kan man betala via vanlig pappersfaktura, E-faktura, Autogiro eller via Kivra. Pappersfakturan får du automatiskt om du inte aktivt valt någon av de andra alternativen. Inget av betalningssätten kostar något extra. 

Behöver du hjälp med att förstå din faktura? Klicka här för mer information.

Hur ofta och när kommer fakturan?

Generellt fakturerar vi alla kunder med en årsförbrukning under 8000 kWh varannan månad och de större förbrukarna varje månad. Men man kan som kund själv välja om man vill ha faktura varje eller varannan månad. Hör av er till oss så hjälper vi er. Fakturan brukar hamna hos kund mellan den 15-20 i månaden.

OCR-nummer?

Ditt OCR-nummer är samma som ditt fakturanummer.

Autogiro

Med autogiro betalas dina fakturor automatiskt i tid. Du riskerar ingen dröjsmåls­ränta eller andra förseningsavgifter. Fakturabeloppet överförs automatiskt från ditt bankkonto till betalningsmottagaren på förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att beloppet finns tillgängligt på kontot bankdagen före.
Fakturan skickas till dig som vanligt i god tid innan förfallodagen, så att du har möjlighet att granska den och ta del av aktuellt fakturabelopp.

Du ansöker enklast om autogiro i din internetbank. Sök upp Borås Elnät, Bankgiro: 5061-0229 (då vi samfakturerar) som betalningsmottagare.

För dig som inte använder internetbanken hänvisar vi till vår Autogiroblankett som du kan
ladda ner här. Eller ring vår kundsupport, telefon 033-20 67 00 så skickar vi en till dig.

E-faktura

Betalar du idag via e-faktura eller kanske funderar på att göra det?

Fördelar med e-faktura

  • Du behöver aldrig oroa dig för att fakturan kommer bort på posten eller att du ska slå in fel belopp eller OCR-nummer.
  • Du kan ha koll på dina fakturor var du än befinner dig. Allt du behöver är en dator med uppkoppling och din internetbank.
  • Du kan spara fakturorna i din dator
  • Du värnar om miljön – inga onödiga utskrifter eller långa transporter.
  • Du får e-fakturan ett par dagar tidigare i månaden än pappersfakturan.

Logga in i din internetbank och sök upp Borås Elhandel som betalningsmottagare. Har du fler än en anläggning hos Borås Elhandel eller andra abonnemang med Borås Elnät som betalningsmottagare, får du e-faktura på samtliga. 

E-faktura + autogiro = dubbelt så smart

Kombinera e-faktura med autogiro, så dras beloppet automatiskt från ditt konto på förfallodagen och du får fakturan direkt i internetbanken.

Kivra

Kivra är en elektronisk postlåda där myndigheter och andra företag som är anslutna kan skicka fakturor samt annan post. Det är ett säkert alternativ och man riskerar inte att viktig post försvinner. Det är bra för miljön och helt gratis. Är du ansluten till Kivra kommer Borås Elhandels fakturor direkt dit. Vill du veta mer om Kivra, läs mer här.