Skip to main content

VD Borås Elhandel

Borås Elhandel AB är ett företag med fokus på försäljning av elenergi till främst privatpersoner och små till medelstora företag. Våra kunder finns i hela Sverige och med en naturlig koppling till företagsnamnet vill vi vara som starkast i Borås.

Borås Elhandel AB bildades 2002 och är idag ett helägt dotterbolag till Vattenfall AB. Företaget har idag 15 medarbetare och omsättningen är ca 350 Mkr. Borås Elhandel kännetecknas av låg personalomsättning, nöjda kunder och en växande kundstock. Borås Elhandel genomsyras även av ett modernt förhållningssätt och i takt med marknadens förändringar skapar vi nya erbjudanden som kommer kunderna väl till nytta.

Företagets nuvarande VD har efter mångårig tjänst beslutat att gå vidare till nya utmaningar och vi söker nu en ny kraft som kan leda företaget vidare in i framtiden.

Till Borås Elhandel AB söker vi nu en driven VD med hög kundkänsla och god personkännedom

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för att driva och utveckla Borås Elhandel för att öka kundtillfredsställelsen såväl som lönsamheten. Ditt VD-ansvar innebär att på bästa sätt representera företaget, affärsplanering och operativt ansvar. Du har i rollen personalansvar för medarbetarna på Borås Elhandel, ett stort ansvar för att bygga upp och vidmakthålla en stark försäljningskultur samt en tydlig struktur för att följa upp och hantera de risker som är förknippade med elaffären. Du rapporterar till styrelsen.

Vem är du?
Du är av naturen en sälj- och målfokuserad person. Du gillar att samarbeta och hitta nya lösningar gemensamt. Du har erfarenhet av och tycker att uppföljning och rapportering av resultat är en självklar del av ditt arbete. Du är mycket van med och uppskattar kundkontakter och förhandlingar och har troligen ett stort nätverk. Du är van att lyckas i affärer och arbetar på ett strukturerat och metodiskt arbetssätt. Du är tydlig i din kommunikation och har förmågan att inspirera och motivera din omgivning.

Bakgrund
Du har högskoleutbildning eller motsvarande i botten. Du har en gedigen bakgrund från en verksamhet med starkt försäljnings- och resultatfokus, helst i en ledande befattning och/eller som KAM. Erfarenhet inom elhandel är en fördel medan kunskap inom finansiell handel är en förutsättning. Om du har ett gott kontaktnät inom Borås och Sjuhärads näringsliv är det ytterligare en merit. Du är van att arbeta i affärs- och uppföljningssystem och kommunicerar med lätthet på både svenska och engelska.

Placeringsort: Borås

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Klaus Lindberg, klaus.lindberg@vattenfall.com. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Daniel Ruja, daniel.ruja@vattenfall.com.

Vi behandlar alla ansökningar löpande i rekryteringsprocessen.

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan senast den 15 februari 2021.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vår organisation
Inom Affärsområdet Customers & Solutions står kunden alltid i fokus. Vi strävar hela tiden mot att leverera den bästa kundupplevelsen genom kundanpassad service och erbjudanden. Med över 6 milj. kunder ansvarar vi för försäljning av elavtal och andra energirelaterade produkter och tjänster till privatkunder, samt små- och medelstora företag I Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Sverige, Finland och Danmark.