Marknadsläget 7 januari

År 2019 avslutades med ovanligt varmt och blött väder efter en torr och mestadels kall höst. Detta har inneburit att det just nu är välfyllt i vattenmagasinen och som i sin tur sänkt priset en aning. Normalt sett brukar vi vara inne i årets kallaste och dyraste månader men i år hamnade december månads rörliga inköpspris på 39,52 öre/kWh exkl moms. Detta är jämförbart med december 2018 då priset var 53,63 öre/kWh exkl moms.

Kolpriset har legat på låg nivå och har tillsammans med det milda vädret även påverkat priserna i Europa nedåt. Brexit och framförallt handelskonflikten mellan USA och Kina skapar osäkerhet på råvarumarknaderna, vilket har lett till stora variationer på exempelvis oljepriset.

Den 30 december stängdes Ringhals 2 ned för gott men resterande reaktorer går på full effekt. Det är fortfarande svårt att säga vart priset tar vägen. Blir det kallt framöver så finns det risk att priset stiger.

Kontakta oss gärna på telefon 033-20 67 00 eller mejl kundservice@boraselhandel.se så hjälper vi dig med ett avtal som passar dig bäst.