Skip to main content

Solceller – förnybar el som du kan sälja!

Varför solceller?

Solceller är en miljövänlig och kostnadseffektiv teknik som omvandlar solenergi till el. Med sjunkande priser på dessa har det har blivit en lönsam energiform där det finns pengar att spara. Du minskar ditt behov av köpt energi och sänker energikostnaderna oavsett om du använder el, olja eller biobränsle. Se solceller som en långsiktig investering med en uppskattad livslängd på 30 till 40 år.

Vi köper din överskottsel

Den el som du själv inte förbrukar för stunden levereras ut på elnätet. Är du elkund hos oss köper vi din överskottsel till Nordpools timspotpris. Köper du solcellsanläggningen av oss får du även en extra årspremie.

Förutom på vår hemsida kan man få saklig och oberoende information om solceller även via Energimyndigheten

Låt solen betala din elräkning

Självförsörjning i olika former är något som engagerar många miljökloka människor. Men var börjar man? För dig som husägare kan det vara en bra start att satsa på solceller och börja producera alldeles egen, förnybar el. Faktum är att investeringar i solenergi fullkomligt har exploderat världen över, och med våra kompletta solcellspaket gör vi det enkelt för dig att också komma igång! Behöver du hjälp med finansieringen har vi ett samarbete med Sparbanken Sjuhärad. Läs gärna mer om detta här.

Se gärna vår film där vi förklarar hur solceller fungerar

Solceller hemma hos Ronny och Yvonne

När vi kom till Ronny och Yvonnes nybyggda hus möttes vi av både sol, värme och nybryggt kaffe. Vi träffade dem för att prata om deras solcellsanläggning som de köpt av Borås Elhandel och installerade i november 2016. Vi var nyfikna på hur deras tankar gick inför köpet och om förväntningarna hade infriats? Läs mer här.